ademcoaching

ontdek wat ademtherapie voor jou kan doen

Wil je af van die ontevredenheid, onrust en disbalans?

We hebben allemaal wel eens een periode dat het wat minder gaat of dat je de innerlijke rust maar niet kunt vinden of vasthouden.
Op het werk, in onze relatie, met kinderen of in de omgang met andere (voor jou belangrijke) personen in je omgeving. Er wordt ook veel van ons verwacht. Of verwachten we te veel van onszelf en leggen we onszelf teveel druk op….?

De verschillende levensfases die we doorlopen doen een beroep op onze capaciteiten om af te stemmen op de ander en te verbinden, je eigen grenzen te stellen, loslaten, plannen en organiseren, etcetera.
Als je telkens opnieuw vastloopt in ongewenste communicatie- en gedragspatronen, kun je wel wat steun in de rug gebruiken. Het is ook zo lekker vertrouwd om te doen wat je altijd doet en te weten dat je uiteindelijk krijgt wat je altijd krijgt.
Al is het maar het realiseren van je ‘favoriete kutgevoel’.

Er vanuit gaande dat ieder gedrag een positieve intentie heeft, kun je naar die intentie op zoek gaan. Dit is één van de vele ingangen om gedrag te veranderen. Samen met jou ga ik op zoek naar de manier die bij jou past om weer evenwicht te krijgen tussen lichaam en geest, balans tussen werk en thuissituatie of simpelweg weer tevreden te zijn met jezelf. Samen werken we doelgericht aan bewustwording zodat je uiteindelijk zelf weer de regie gaat ervaren en stap voor stap verder komt op de weg naar jouw doel!

Kom in beweging!

Je kunt andere mensen niet veranderen. Dus als jij iets anders wil, kun je het beste kijken wat je bij jezelf kunt veranderen. In je gedrag, je overtuigingen of in de manier waarop je in het leven staat. Het mooie is dat als jij in staat bent gedrag te veranderen, gevoelens anders te ervaren en te interpreteren, het ook makkelijker wordt dit naar anderen te uiten.
Het kan anders. Maar daar moet je wel iets voor doen!
Stappen zetten die het begin zijn van verandering op weg naar meer innerlijke rust en tevredenheid, minder controle en meer vrijheid en plezier, meer balans tussen werk en privé, tussen moeten en mogen. Op weg naar…
En dan kunnen er mooie dingen gebeuren. Bovendien zul je ervaren dat het ten goede komt aan je lichamelijke gezondheid, dat je lekkerder in je vel zit.

Werkwijze

Mijn coaching is gebaseerd op NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren. Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te leren voelen, beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert. Daarnaast gebruik ik ook concepten uit de Transactionele Analyse en maak ik gebruik van lichaamsgerichte oefeningen.

Uiteraard maak ik veel gebruik van de kracht van ademhaling. Een prachtig en natuurlijk middel om doelen te realiseren. Door het openen van het ademhalingssysteem kun je effecten bereiken op fysiek, mentaal, emotioneel en/of spiritueel niveau. Dit effect kan een inzicht zijn of het opruimen van oude emoties en overtuigingen die zich hebben vastgezet in je lijf.
Hoe meer je van deze ballast kunt loslaten, hoe dicht je bij jezelf komt. En hoe makkelijker het wordt om keuzes te maken in je leven.

Als coach ben ik inspirerend, doelgericht, confronterend en prikkelend.
Ik ga graag op zoek naar de kern, de essentie van een probleem.

Certificering

Ik ben EIA gecertificeerd coach en aangesloten bij de beroepsorganisatie NOBCO. Het EIA-keurmerk is hét Europese kwaliteitskeurmerk voor professionele coaches. Ik werk volgens de IEC-richtlijnen, De Internationale Ethische Code  biedt richtlijnen voor een professionele, transparante en uniforme werkwijze voor coaches.

Met de Coaching Monitor, een online evaluatie-instrument, kunnen coaches, coachees en opdrachtgevers eventueel meer inzicht krijgen in de effectiviteit van coachtrajecten.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Een coachtraject telt gemiddeld tussen de 3 en 7 sessies.
In sessies van een uur tot anderhalf uur werken we gericht aan jouw doel. Meer energie, vitaliteit, minder piekeren, perfectionisme loslaten, emoties reguleren, dichter bij jezelf blijven, keuzes maken over werk, grenzen stellen, ……

Neem jij de regie over je eigen geluk en gezondheid?

Coaching vraagt een actieve houding en verantwoordelijkheid van de coachee. Verwacht geen pasklare oplossingen. Ieder mens is uniek en heeft recht op een unieke aanpak en op zijn of haar unieke leer- en groeiproces. Verandering impliceert ook verwarring en overgave aan het ‘niet weten’.
Met vertrouwen in jezelf en in je coach is veel mogelijk.

Coaching kan een belangrijke stap zijn op weg naar keuzevrijheid en autonomie. Je grenzen stellen en bewaken en zelf de regie over jouw leven in handen hebben en houden.

In de sfeervolle setting van mijn werkplek ‘de deftige kamer’, gelegen in de kern van Helden, gemeente Peel en Maas, aan de bosrand. Dus ook een wandel-coachsessie in een inspirerende omgeving is mogelijk.
Kom jij in beweging en zet je de eerste stap?

Ademcoaching

Adem is de levenskracht van ieder mens en essentieel voor je gezondheid. Iedere cel van het menselijk lichaam heeft zuurstof nodig, voor groei, herstel en ontwikkeling. Het is belangrijk dat de helende energie van je adem vrijelijk door lichaam en geest kan stromen.
Je adempatroon is een afspiegeling van hoe je in het leven staat en een prachtig feedback instrument.

95% van ons gedrag gebeurt onbewust, ook onze ademhaling. Volledig automatisch. En laat nou net in dat onbewuste zich heel veel processen afspelen die enorm bepalend zijn voor hoe wij denken, wat wij voelen en hoe wij ons gedragen.
Veel mensen ademen in rust te veel, te vaak of te diep. Als je je hier niet bewust van bent, wordt het lastig te veranderen.
Misschien herken je bij jezelf vage lichamelijke klachten zoals gejaagdheid, vermoeidheid, tintelingen, duizeligheid, slapeloosheid, veel zuchten of gapen?

NLP master coach balans in denken, voelen en doen
lifecoach hart
ademcoach ervaar de kracht van ademhaling

Het aanleren van een gezond adempatroon en het openen van het ademhalingssysteem heeft een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Lichaam en geest zijn in balans. Het werkt twee kanten op. Rust in je hoofd en ontspanning in je lijf gaan hand in hand.

Uit eigen ervaring en door mijn studie van ademwerk, kan ik je verzekeren dat de kracht van ademhaling ongekend groot is. Na een aantal ademsessies en workshops bij verschillende ademcoaches ben ik enthousiast geraakt. De opleiding tot ademcoach aangevuld met mijn eigen levenservaring, expertise en het vertrouwen op mijn intuïtie maakt de kracht van Mevrouw Nilsson.
Mevrouw Nilsson | coaching en communicatie biedt verschillende mogelijkheden op het gebied van ademcoaching. Kies wat past bij jou op dit moment.

Verbonden ademhaling, of ook wel balance, transformational of holistic breathing genoemd, is een actieve, krachtige, liefdevolle en zelfhelende ademhalingstechniek. Eigenlijk zoals pasgeboren baby’s ook ademen. Vanuit het centrum, de navel, via het middenrif naar de borst zonder pauze. Deze manier van ademen opent het ademhalingssysteem en zorgt voor bewustwording van wie je werkelijk bent en wat je, vaak onbewust, bezighoudt.

Een introductie workshop is een mooie kennismaking met ademhalingstechnieken en oefeningen. In ruim een uur ervaar je de kracht en het effect van ademhaling en kun je thuis aan de slag.
In een groepssessie verbonden adem wordt in een kleine groep onder begeleiding toegewerkt naar een ademsessie.
Check de agenda voor data en locaties.

In de coaching worden verschillende methodieken en technieken ingezet:
– NLP, neuro linguïstisch programmeren voor bewustwording en meer autonomie
– Transactionele Analyse voor diepgaand inzicht in persoonlijke interacties en egotoestanden van waaruit je communiceert
– hartcoherentie gericht op het verminderen van stress en spanning en meer balans tussen hart en hoofd
– Wim Hof ademtechniek voor meer vitaliteit, ontspanning en ondersteuning van het immuunsysteem
– lichaamsgerichte oefeningen uit de bio-energetica ter bevordering van de balans tussen lichaam en geest
– kinesiologie, a.d.h.v. spiertesten de achtergronden van klachten of problemen in beeld brengen

Wil je thuis in eigen tijd en tempo aan de slag met ademhalings- en bewustwordingsoefeningen? Dan is de e-learning “ik adem dus ik ben” misschien wat voor jou.

Misschien ben je nieuwsgierig en wil je weten of een ademsessie, adem workshop of coaching iets is voor jou.
Schroom niet en neem contact met me op. Je bent welkom voor een gratis kennismakingsgesprek in mijn praktijk “de deftige kamer” in Helden, een dorp in de gemeente Peel en Maas, centraal gelegen tussen Venlo, Roermond, Venray en Weert.

Coaching op locatie in Roermond of Venlo is mogelijk. Ook e-coaching behoort tot de mogelijkheden. In een veilige online omgeving is het mogelijk om frequent en tijd- en plaatsonafhankelijk aan de slag te gaan met ademcoaching.

Kronkel hier, kronkel daar, kronkel WEG. Dank je wel Josje.Remco Heijnen
Het is een hele reis geweest om mezelf beter te leren begrijpen. Waardevolle inzichten en bewustwording is mijn prijs wat ik eraan heb overgehouden.
Josje heeft een grote ‘gereedschapskist’. Ik heb mogen ervaren dat zij in verschillende situaties verschillende oefeningen en aanpakken inzet om tot resultaat te komen. Dit ging op een hele natuurlijke en prettige manier. De coaching heeft me meer zelfinzicht en zelfkennis opgeleverd. Valkuilen en de ongewenste effecten werden zichtbaar. Door haar openheid en het delen van haar eigen leermomenten werd ik geïnspireerd en dat heeft me geholpen om mijn eigen toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.Ester uit Weert
Uitkomen bij de essentie van de ingebrachte hulpvraag en meer dan eens uitkomen bij een diepere hulpvraag en bewustzijn. Ik ervaar keuze verruiming en flexibiliteit.Yvonne Verstappen
De coachvaardigheden ervaar ik als positief. Het oplossend vermogen moet bij mij liggen. Dat wordt benadrukt, en dat mag ook zeker. Josje zoekt ook steeds naar variaties en mogelijkheden om mij te prikkelen om tot bepaalde inzichten te komen.
Ik ben ik. Altijd al geweest, en toch…Josje Korsten, 2016
Breath is the finest gift of nature. Be grateful for this wonderful gift.Amit Ray
Om de website te optimaliseren, wordt gebruik gemaakt van cookies. Zie cookieverklaring voor meer informatie. Verdergaan betekent accepteren. Cookie verklaring.     ACCEPTEER