over Josje en Mevrouw Nilsson

Wie is Josje Korsten en waarom Mevrouw Nilsson?

Ik ben Josje Korsten, geboren in 1972. De oudste in een gezin met drie kinderen en zelf moeder van twee kinderen. Samen met mijn partner deel ik de zorg voor onze vier kinderen in een samengesteld gezin.
Ik hou van wandelen in de natuur, zomeravonden in goed gezelschap bij een vuurtje, Toscane,  wilde kastanjes, belze mayonaise zonder zooi, kaneel, tennissen, bordspellen en biodanza.

Als 7-jarig meisje verloor ik plotseling mijn vader. Deze gebeurtenis heeft me gevormd. Of beter gezegd: de manier waarop ik met deze gebeurtenis, en alles wat daarmee samenhangt, ben omgegaan heeft me gevormd. Pas rond mijn 40e werd de impact van trauma mij in volle omvang duidelijk. Ik heb de regie over mijn leven en gezondheid genomen en heb hulp ingeschakeld. Herkenning was de belangrijkste stap. Erkenning en acceptatie van de impact van chronische stress in mijn leven was de moeilijkste stap. Want overtuigingen en gedragspatronen die je zorgvuldig hebt opgebouwd, breek je niet 123 af. Daar moet iets anders voor in de plaats komen.

Ik stond te pas en te onpas ‘aan’

Als ervaringsdeskundige weet ik wat de impact van chronische stress op je lijf en op je hoofd kan zijn.
Inmiddels weet ik ook hoe je lichaam en geest weer tot rust en in balans kunt brengen. En dat zorgt voor meer rust in het hoofd, minder gejaagd zijn, beter slapen, meer focus, meer zelfvertrouwen, minder spanning in nek en schouders, etc
Ik heb vriendschap gesloten met mijn zenuwstelsel. Zelfoordeel heeft plaats gemaakt voor acceptatie. Je kunt veel bereiken als hart, hoofd en lijf samenwerken. En het mooie is, je hoeft niet altijd terug naar het verleden om jezelf te helen.

Na mijn opleiding communicatiewetenschap heb ik met veel plezier een aantal jaren in verschillende functies bij een commerciële handelsorganisatie gewerkt. Daarna was ik ruim tien jaar bestuurssecretaris in de sectoren zorg, welzijn en recent in het primair onderwijs. Op mijn werk stond ik vaak in de vijfde versnelling, mijn lat lag hoog.

De NLP opleidingen, ademcoaching, HeartMath therapeut en TRE beschouw ik als de mooiste cadeaus aan mezelf in jaren. Nu is er meer rust en ben ik in staat op tijd terug te schakelen. De ontdekking van de polyvagaal theorie, heeft alles op de plek doen vallen.

Mevrouw Nilsson

In februari 2018 heb ik de sprong in het diepe gewaagd. Ik heb mijn baan opgezegd en ben Mevrouw Nilsson coaching en communicatie gestart.
In deze onderneming combineer ik mijn opleiding en werkervaring met mijn creativiteit en maak ik gebruik van mijn kwaliteiten en levenservaring om anderen te inspireren om de balans te zoeken, te groeien en tot bloei te komen.

De naam Mevrouw Nilsson is afgeleid van Meneer Nilsson, het aapje en alter ego van Pippi Langkous. Meneer Nilsson is er altijd voor Pippi en luistert, zonder oordeel.
Pippi en Meneer Nilsson staan voor mij voor verbinding, speelsheid, doorzettingsvermogen, lef, humor en kracht.
En ook voor kwetsbaarheid en liefde. Een mooie combinatie als je het mij vraagt.

De drie ringen in mijn logo symboliseren de drie egotoestanden: ouder-volwassenen-kind, de drie breinen: hersenen-darmen-hart, de drie takken van het autonome zenuwstelsel ventraal-sympathisch-dorsaal en de drie niveaus waarop ik naar gedrag kijk: fysiek-emotioneel-mentaal. Een mooie samenvatting van mijn werkwijze!

certificering en beroepsvereniging

Als EIA gecertificeerd senior coach ben ik aangesloten bij de NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland en hanteer ik de internationale ethische code

Ik ben therapeut level 3 en aangesloten bij CAT, een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor complementaire therapeuten. Check je zorgverzekering voor vervoegbare zorg.

SPUNK 

Spunk is een vrije vertaling van begrippen als spirit, momentum, energie, daadkracht, moed, levendigheid. Eén woord waar zo veel in zit. Ik kan er vanalles over vertellen maar dat voegt weinig toe. Ik laat graag wat over aan je eigen verbeelding. Leuke bijkomstigheid is dat spirit in het Latijn zoveel betekent als adem en geest. Zo is mijn cirkeltje rond.

Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten? Of handige tips ontvangen voor een meer ontspannen en gezonder  ademhalingspatroon/leven?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief “Spunk”