Werken aan Veerkracht!

Werken aan Veerkracht! het lichaamsgericht programma voor minder stress en meer energie

Werken aan veerkracht; heb ik stress dan?

Werken aan veerkracht helpt bij chronische stress. Een bepaalde mate van stress hebben we nodig om te kunnen acteren en presteren en kan zo een positieve uitwerking hebben. Stress wordt een probleem als de hoeveelheid stress of de ernst van de situatie, groter is dan de draagkracht. Veel mensen hebben echter overmatig en structureel last van stress en daardoor minder veerkracht. Chronische stress kan leiden tot een burn-out.
Chronische stress kan verschillende oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld:

 • werkdruk
 • verstoorde werk-privé balans
 • te veel ballen in de lucht houden
 • de overgang
 • trauma
 • slecht slapen
 • verstoorde verhoudingen
 • belemmerende (communicatie-)patronen
 • chronische ziekte

Maar ook de kleine dagelijks terugkerende frustraties leveren stress op. Stel je energievoorraad maar voor als een emmer die vol is. Alle stressmomenten, groot of klein zorgen voor gaten en gaatjes in die emmer waar je energie weglekt. Vaak ongemerkt. Je bent je er pas bewust van als de emmer bijna leeg is.

Chronische stress is heel ongezond en kan leiden tot een scala aan lichamelijke en geestelijke klachten en ziektes.
Het lijkt wel alsof die vorm van stress ‘normaal’ is geworden, iets waarmee je hebt leren leven. Totdat je lijf aangeeft dat het genoeg is geweest. De batterij loopt langzaam leeg en de meter belandt in het rood. Je bent prikkelbaar, hebt geen energie en onprettige emoties als twijfel, angst, frustratie, schuldgevoel of verdriet krijgen de overhand.

Hoe mooi zou het zijn als je zelf weer de regie terugkrijgt over je emotionele, mentale en fysieke gezondheid…
Als je er zelf voor kunt zorgen dat de batterij niet zover leegloopt.
Als je zelf die batterij weer op kunt laden, voor de korte termijn én voor de langere termijn.

hartcoherentie
Inner Balance Trainer stress manager

Wat houdt het programma Werken aan Veerkracht in?

Werken aan Veerkracht! is een programma van ongeveer 14 weken voor meer balans en vreugde in je leven.
Het programma bestaat uit een intake, 7 coachsessies aan de hand van een werkboek en wordt ondersteund met bio-feedback apparatuur.

De coaching kan op verzoek ook (deels) online via een beveiligde omgeving. Doel is je coherentie vergroten. Coherentie is de tegenovergestelde toestand van stress. Een toestand waarop de verschillende systemen in je lichaam, zoals het zenuwstelsel, ademhalingsstelsel en het hormoonstelsel, optimaal op elkaar afgestemd zijn.

Grote transformaties komen voort uit eenvoudige veranderingen in de houding, observatie, en actie. Het programma Werken aan Veerkracht leert je technieken om stress en emoties te reguleren. De oefeningen zijn niet alleen eenvoudig, ze zijn overal en altijd toepasbaar. Ook in het stressmoment zelf.

Bio-feedback apparatuur maakt zichtbaar wat er in je lijf gebeurt op het moment dat je stress ervaart. Ook op de hele kleine momentjes die je zelf misschien niet eens als stressvol ervaart. Eerlijke en heldere feedback van jezelf! En je ziet letterlijk wat er fysiologisch gebeurt tijdens een coherentieoefening.

“Dankzij de fijne begeleiding van Josje veel zelfinzicht gekregen. Wat kost mij energie en waar krijg ik energie van? Dmv de ademhalingsoefeningen krijg ik meer rust in mijn hoofd en in mijn lijf. Werken aan veerkracht is een verademing!”
De afgelopen periode ben ik veel te weten gekomen over mijzelf en de signalen die mijn lijf afgeeft. Wat vertelt mijn ademhaling me over mijn gemoedstoetstand en hoe kan ik mijn gevoelens en gedachten ordenen zodat ik weer in balans ben. Veerkracht in letterlijke en figuurlijke zin opbouwen.
Nog dichter bij mezelf durven en kunnen komen door in gesprek te zijn met Josje. Een veilige  en warme plek die in korte tijd al vertrouwd aanvoelde. Fijn!A. Leerkracht

Josje heeft mij begeleid in de HeartMath-methode. Ook hierbij geldt -zoals bij elk coachingstraject- het moet echt vanuit jezelf komen. Maar een coach kan je wel helpen om stappen te maken. En Josje bereikt dat door de juiste vragen te stellen en mij ook af en toe tegen een lamp aan te laten lopen. Ze heeft mij zo meer inzicht gegeven in mijn weerstand. Zo heb ik met hulp van Josje de afgelopen maanden weer mooie stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling weten te zetten!Ron Henssen

Dat het zo simpel kan zijn en tegelijkertijd zo effectief!
Het programma heeft me vooral geleerd mild te zijn voor mezelf en te blijven ademen, wat er ook gebeurt.
Door inzicht te geven in wat voor mij belangrijk is, heb ik geleerd om goed met situaties om te gaan. Josje heeft mij handvaten gegeven om eens goed inzicht van mij zelf te krijgen en hier naar te handelen.William van Herpen, zelfstandig ondernemer
Na een prettige intake bij Josje besloot ik om het hartcoherentie traject dat Josje aanbiedt te gaan volgen, om meer rust te ervaren in mijn drukke hoofd. En dat was de juiste keus! Het was de perfecte aanvulling op alles wat ik geleerd had in een eerder coachingstraject. In een paar maanden tijd heeft Josje me met haar positieve, kalme en doortastende aanpak enorm kunnen helpen. Nu, door de fijne ademhalingsoefeningen, kan ik nog beter bij mijn gevoel blijven, kan ik na een stressvolle situatie snel weer ontspannen en slaap ik vele malen beter! Ik ben ontzettend blij dat ik bij Josje terecht ben gekomen en kan haar aan iedereen die meer rust in zijn of haar hoofd wil van harte aanbevelen!Peggy Maes, fotograaf voor ondernemers
 “De lessen van Werken aan Veerkracht! en de begeleiding van Josje daarbij, zijn voor mij super leerzaam geweest. Ik heb veel inzichten verkregen. Zo weet ik nu waar mijn energie wegglipt en wat ik er aan kan doen. Het was helpend om de theorie uit het werkboek te verwerken middels de huiswerkopdrachten. De waardevolle gesprekken hebben o.a. voor meer bewustwording gezorgd. Ik weet nu dat ik zelf regie kan nemen over mijn gemoedstoestand. De verschillende ademhalingstechnieken helpen me om meer grip te krijgen op de chaos in mijn hoofd.”

Wat levert het programma Werken aan Veerkracht op?

Meer coherentie heeft een positief effect op je gedachten, je gevoel, je hartslag, je ademhaling en zelfs op je bloeddruk.

 • onderzoek je stressreacties, herken patronen ga ze aanpakken
 • ontdek het belang van positieve gevoelens en emoties
 • krijg meer inzicht in de gevolgen van stress en wat je hier zelf aan kunt doen
 • leer eenvoudige technieken die je dagelijks en overal kunt toepassen zodat je ongewenste patronen kunt doorbreken en weer regie krijgt over je gedachten en je gevoel

Met behulp van bio-feedback apparatuur wordt het fysiologische effect van de technieken en oefeningen zichtbaar gemaakt. Eerlijke en heldere feedback van jezelf!

Oefen iedere dag een paar keer enkele minuten. Heel simpel en door de herhaling super effectief.
Je gaat nieuwe verbindingen aanmaken in je hersenen en daarmee jezelf als het ware herprogrammeren zodat je nieuw gedrag en nieuwe lichamelijke reacties  aanleert om stress te lijf te gaan.

Aan het eind van dit traject heb je naast een gereedschapskist met oefeningen, een concreet en persoonlijk actieplan. Hiermee kun je je eenvoudig voorbereiden op lastige situaties maar ook makkelijker omgaan met en herstellen na stressvolle gebeurtenissen.
Zodat je optimaal kunt reageren en functioneren in iedere situatie.

hart en hoofd in balans

Vrijgesteld van btw.

Het programma kan eventueel zonder intake of effectmeting afgenomen worden of met een sessieduur van 60 minuten.
Informeer naar het aangepaste tarief.

Wil je liever eerst kennismaken met hartcoherentie om te bepalen hoe dit voor jou werkt? Of is de investering voor jou nu te groot?
Kies dan voor de online training van HeartMath en gebruik de code MNHARTJE voor 5% korting (meld je aan via desktop)

Praktisch

Het programma

In het programma wordt gebruik gemaakt van een gestructureerd werkboek met voorafgaand aan iedere les een stukje theorie, oefeningen en reflectieopdrachten.

Het programma wordt ondersteunt met de Inner Balance Trainer. Je kunt deze huren of zelf aanschaffen tegen een meerprijs vanaf 189,00 bij Mevrouw Nilsson | coaching en communicatie. De Inner Balance Trainer is gekoppeld aan een gratis app op je smartphone zodat je thuis iedere dag kunt oefenen.

Je betaalt voor het gehele programma in één keer of per sessie en op het moment dat je de materialen ontvangt.

De sessies zijn zowel live als ook online te volgen via een beveiligde beeldbel verbinding.

 • intake van 1 à 1,5 uur waarin we samen de gewenste verandering in kaart brengen en een nul-meting uitvoeren (bij standaard en plus programma)
 • tweewekelijkse coachsessie van 1 à 1,5 uur aan de hand van 7 lessen uit het werkboek “Werken aan Veerkracht!”
 • vanaf les 3 wordt thuis geoefend met de Inner Balance Trainer
 • iedere sessie bereid je voor door een paar bladzijden uit het werkboek te lezen
 • na iedere sessie krijg je opdrachten en oefeningen mee om thuis te werken aan veerkracht
 • in de laatste sessie blikken we terug en stel je een persoonlijk en concreet actieplan op

HeartMath, de specialist in hartcoherentie

Hartcoherentie bewijst zichzelf. HeartMath doet al meer dan 26 jaar wetenschappelijk onderzoek.

Daarnaast zijn er al meer dan 300 onafhankelijke onderzoeken gepubliceerd naar het gebruik van de HeartMath interventie.

hartcoherentie

Vergoeding en locatie

De sessies vinden plaats in ‘de deftige kamer’, de praktijk van Mevrouw Nilsson coaching en communicatie in Panningen .

Coaching kan eventueel ook online via een beveiligde beeldbel verbinding.

Dit bewezen effectief programma past net als coaching heel goed in een persoonlijk ontwikkelings/coachingstraject.
Vraag je werkgever naar de mogelijkheden.

Het progamma is voor werkgevers uitermate geschikt om in groepsverband (groepen van max 10 deelnemers) aan te bieden. Informeer naar de mogelijkheden.

Groepen op locatie of online. Kijk hier voor actuele events.

Het individuele HeartMath Veerkracht Programma is opgenomen in het zakelijke PRESENT en LIVVIT pakket van Zilveren Kruis.

Wil je Werken aan Veerkracht of meer weten over hartcoherentie?

Wil je meer weten over ademcoaching, NLP coaching, hartcoherentie, holistic breathing, holistic pulsing, workshops en mijn werkwijze? Je bent van harte welkom in ‘de deftige kamer’ in Helden voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek.